רעידת אדמה? בצת אילון מבצעת בדיקת יציבות עבור ביתכם.

בצת אילון שולחת אליכם מהנדס בניין/קונסטרוקציה, לבדיקה מקצועית ומקיפה של ביתכם בפני רעידת אדמה. מהנדס קונסטרוקציה יגיע אליכם, יבדוק את מצב המבנה, כולל כל האלמנטים ההנדסיים.
לאחר הבדיקה תקבלו דו"ח מקצועי ומפורט, שמסביר על מצב הבניין, המלצות להמשך ובמידת הצורך, חישוב כמויות הברזל והבטון לחיזוק וכן אומדן תקציבי של עלות החיזוק והתכנון.

חשוב לציין ששירות בדיקת עמידות בפני רעידת אדמה, נותן לכם מבט אובייקטיבי על מצב הבניין שלכם. המלצות הדו"ח יאפשרו לכם להבין את התהליך העומד לפניכם, את תפקיד האדריכל במיזם, תפקיד מהנדס קונסטרוקציה ותפקידי אנשי מקצוע נוספים להם תזדקקו. מסקנות הדו"ח יעזרו לכם לגבש את התקציב לו תזדקקו במידה ותחליטו לחזק את המבנה.
חשוב לציין, שבדיקה זו, תעזור לכם להתחיל את התהליך והיא אינה מהווה תכנון מסוג כלשהו.

מדוע לבצע בדיקת עמידות מבנה בפני רעידת אדמה?
מבנים בישראל שנבנו לפני 1980, נבנו לפני כניסת תקן ישראלי 413 לרעידת אדמה. מבנים אלו עלולים להיות מסוכנים במצב של רעידת אדמה. מבנים רבים לפני 1980 נבנו על עמודים שאינם מיועדים לשאת את עומס המבנה במצב של רעידת אדמה. חתך העמוד הינו קטן מידי ובנוסף, קיימים מקרים רבים בהם נחשף הברזל שבתוך העמוד והחליד עם השנים. חלודה זו פוגעת בתפקיד הברזל בעמוד ומפחיתה את היכולת של העמוד לתמוך במבנה.

בצת אילון, נבחרה לבצע בדיקת עמידות מבנה בפני רעידת אדמה, עבור קונסול גרמניה – ברחוב סוקולוב בירושלים. כמו כן נבחרנו ע"י מועצת כפר שמריהו, לבצע את הבדיקות עבור כל מבני הציבור של המועצה – וכעבור בניינים רבים בהתחדשות עירונית באזור המרכז.

איך נדע אם להשקיע בחיזוק הבניין או אם לחפש יזם שיבצע זאת עבורנו?
יזם/קבלן, יבחר בבניין בו יש היתכנות כלכלית לפרויקט לפי תמ"א 38 של חיזוק ותוספת קומות.
היזם/קבלן, צריך לחזק את הבניין כנגד רעידת אדמה ע"מ לקבל את הזכויות, אך הנושא מורכב הרבה יותר: עליו להשקיע כספים רבים בחיזוק מסוג שונה, חיזוק שמטרתו לשאת את העומסים החדשים של הדירות החדשות אותם הוא רוצה להוסיף. עליו לבחור מגרש גדול, בו יוכל לבנות תוספות עבור הדיירים וכן יוכל להשתמש במגרש להוספת מקומות חנייה לדירות החדשות.
בניינים רבים אינם מתאימים לדרישות הנ"ל ולכן אינם מקבלים פניות מקבלנים. האחריות לבדיקת מצב הבניין מוטלת על הדיירים.

בהשקעה נמוכה, ניתן לזמן מהנדס קונסטרוקציה לבדיקת יציבות המבנה. ההשקעה מתחלקת בין כל הדיירים ולכן העלות נמוכה. מאחר ומדובר בנושא קריטי, שהוזנח ע"י הממשלה במשך שנים, אנו ממליצים, לא להמתין. מומלץ להקשיב למומחים, שחוזים רעידת אדמה בינונית עד גדולה בשנים הקרובות, להזמין בדיקת יציבות ובמידת הצורך לחזק את הבניין.

כמה עולה לחזק בניין מפני רעידת אדמה?
מהנדס קונסטרוקציה, יכול לתכנן את החיזוק העתידי, במידה והוא נדרש, כך שיתאים אף לתקציב מוגבל. לעיתים מספיק לטפל במספר עמודים קטן, ע"מ לשפר משמעותית את עמידות הבניין לרעידת אדמה. עלות חיזוק בניין כנגד רעידת אדמה, ניתנת לאומדן אחרי בדיקת מהנדס בניין.
כמו כן, פעמים רבות, מתוך כוונה לחזק את הבניין, מגלים הדיירים, שיש זכויות בנייה נוספות ומיזם שהתחיל מתוך רצון לחזק, נותן אפשרות להגדיל את הדירות ולהעלות את איכות החיים ואת הערך הכספי של דירות הדיירים בבנין.

בפגישה לצורך הבדיקה, ניתן לבדוק עם האדריכל ומהנדס הקונסטרוקציה: האם אפשר להוסיף מעלית, ממ"ד, חדר/ים או מרפסת שמש.

 

אהבתם את המאמר? מצאתם אותו מועיל ומעניין?

נשמח אם תעשו 1+ ותחלקו אותו עם חבריכם.