מבני תעשיה

תכנון מבני תעשיה עם בצת אילון בע"מ

משרד בצת אילון, מבצע תכנון וניהול פרויקט למבני תעשיה כולל עזרה באיתור ובחירת יועצים לצוות התכנון.
לאחר התכנון ובטרם קבלת היתר הבנייה, אנו יוצאים למכרז קבלנים וכך מגיעים לעסקה המשתלמת ביותר וללא ניגוד אינטרסים בין התכנון לביצוע.

שיטות בנייה למבני תעשייה:

בישראל מקובל להקים מבני תעשיה באחת מהשיטות הבאות: בניה טרומית, בניה קונוונציונאלית, מבנה פרופילים בעל שלד פלדה כבדה וכן שילוב של שיטות אלו בהתאם לצרכים ואילוצים (מטרת המבנה, דרישות הביטוח, תקציב וכדומה).

שיטת הבניה במבני תעשיה היא פונקציה של צרכי הלקוח/היזם: רמת הדחיפות וגובה התקציב העומד לרשותו. אין בד"כ פתרון אחיד, לפיו במקרה א' בוחרים בבניה טרומית, במקרה ב' בניה קונוונציונאלית וכו', אלא יש לשקול כל מקרה לגופו.
התהליך מתחיל בהגדרת פרוגרמה ע"י היזם או יועץ ששכר. בשלב זה בוחרים אדריכל ולעיתים אף מהנדס. טרם תחילת התכנון קובעים פגישה ממנה יוצאים עם החלטות לגבי צורת הבניה לאור צרכי הלקוח והתקציב העומד לרשותו.
חשוב להיעזר במהנדס בניין המכיר היטב את נושא שיטות הבניה למבני תעשיה וכן חשוב שלמהנדס תהיה הבנה עמוקה בגיאומכניקה (קרקע), כך שפתרון הביסוס של המבנה לא יהיה יקר מידי ללא צורך. המהנדסים במשרדנו מקפידים להצביע על יתרונות וחסרונות של כל שיטה ביחס לפתרון אותו דורש הלקוח.

צילום בשני שלבים שונים, של מבנה תעשייה בא. ת בית יהושע: בוידיאו הראשון ניתן לראות את הנחת הלוחדים (אלמנט המוכן במפעל) וידיאו שני לקראת גמר בנייה.

 

צילום רחפן של שני מבני תעשייה אותם תכננו בא.ת מודיעין

תכנון אולמות תצוגה יונדאי ומרצדס

20161204_140407

 

בתמונה מימין – מוסך ואולם תצוגה יונדאי גיסין 72 פ"ת. מורכבותו של הפרוייקט נבעה מאילוצים קיימים בשטח והצורך של המקום להמשיך לתפקד תו"כ עבודת ההקמה.
בתמונה משמאל – מוסך יונדאי לאחר גמר העבודות. בתמונה במרכז – מוסך מרצדס בדרך השלום ת"א.

תרשים לדוגמה להורדה: עדכון בתכנית התשתיות קשירת כלונסאות חיצוניים במבנה תעשיה

תכנון מפעל בלס דיזיין בבית יהושע שבשרון – מבנה לעומסים כבדים

 

מספר הערות: הבניה מאלמנטים טרומיים מאפשרת קיצור משך הבניה אולם מחייבת תכנון מדוקדק של האלמנטים אשר יוזמנו מהמפעל. סוג בנייה זה נפוץ במפעלים גדולים המיועדים להבנות לתקופות של עשרות שנים. סוג בנייה זה אינו הכרחי בכל מבנה תעשיה. במידה ובחרתם לתכנן בשיטה הקונווציונאלית, מומלץ לבקש הצעת מחיר, גם על פתרון ביצוע בעזרת לוחדים, שכן, ייתכן שתמצאו קבלן, שיציע עסקה טובה יותר, עבור ביצוע באלמנטים אלו.

התהליך: תכנון ע"י יועצים.

במקומות מסוימים בארץ ניתן לקבל היתר בנייה למבנה תעשיה במהירות ולהתחיל לבנות תוך זמן קצר.
הנושא תלוי בבדיקת היתכנות של אדריכל מומחה בתחום וכמובן במועצות השונות האחראיות על אזורי התעשייה השונים.

לאחר קבלת ההיתר ותכנון קונסטרוקציה, הקבלן מתארגן באתר, מסמן בעזרת מודד את מיקום היסודות (כלונסאות, פלטות או רפסודה) ותוך מספר ימים, ניתן לבצע את הביסוס. יציקת קורות יסוד היא השלב הבא. במקביל מבצעים הכנה בהיקף לצורך מיקום הקירות בעתיד. הקבלן יוצק את רצפת הבטון ומפלס אותה (בפיקוח עליון של מהנדס בניין). המסגר מרתך את עמודי ה RHS, הכל לפי תוכניות קונסטרוקציה מפורטות.

מבני תעשיה בשיטה זו, כולל קירות, קורות וגג וכן עבודות גמר, ניתן לסיים בתוך 3 חודשי עבודה. בתוך המבנה, ניתן להוסיף משרדים בהתאם לצורך. גובה המבנה, לפי צרכי הלקוח ובד"כ הצורך הוא מעל 8 מטרים גובה.

סיום המבנה בעזרת גג המתוכנן ע"י חברה המתמחה בתחום, מאפשר ביצוע בתקציב שמור ועבור מפתחים גדולים.

השוואה בין השיטה הנ"ל לבין שיטה המשלבת בנייה טרומית:

תכנון טרומי דורש תכנון נוסף, המעריך את זמן התכנון.
בביצוע, יש להתשמש במנופים. הובלת האלמנטים לאתר מתבצעת ע"י סמיטריילר. יש לבצע תאום בין הבניה הטרומית לבין הבניה הקונבציונאלית, דבר העורך זמן נוסף.

בבניה למבני תעשיה, בשיטה מודרנית מהירה, ניתן להגיע למחירים אטרקטיביים. ייתרונות נוספים: בידוד מעולה, מערכת חשמל בילט-אין, איטום ברמה גבוהה וגמישות בשינויים פנימיים.

הזם יכול להשכיר או לרכוש קרקע המתאימה למבני תעשיה. במקומות מסויימים בארץ ניתן לקבל היתר בנייה ולבנות במהירות רבה וכך לקבל מבנה תעשיה מוכן לשימוש תוך 6 חודשים. בדרום או בצפון הארץ, קיימות הטבות מיסוי וכן המדינה מציעה קרקעות למבני תעשיה במחירים שמשפרים את רווחיות העסק
באופן שמפתה מפעלים רבים להעתיק את העסק לדרום (אופקים לדוגמה) או לצפון.

 למידע נוסף והזמנות התקשרו 03-9139222 או פנו בדוא"ל office@bzt.co.il