חישוב עומסי רוח ע"י מהנדס בניין לפי תקן 414.

מהנדס בניין שעומד לתכנן מבנה, חייב לבדוק את עומסי הרוח במיוחד כאשר מדובר במבנים רבי-קומות. לשם כך קיים תקן עומס רוח שבודק את עומסי הרוח על מבנים שגובהם אינו גדול מ 200  מטרים.

מבנים שלהם צורות מיוחדות או מיקום מיוחד ייבדקו ע"י מהנדס בניין שהתמחה בתחום זה. כאשר יש בבנין שלטים או גגות שטוחים יוסיף מהנדס הבניין חיזוקים מתאימים בהתאם לתקן.

כאשר יש קבוצות בניינים, עלולה להיווצר מערבולת רוח, נתון אותו צריך מהנדס בניין לקחת בחשבון. בניינים אשר תוכננו קרוב לים, יזכו גם הם לתשומת לב רבה יותר והתחשבות במערבולות הרוח. כמו כן, יתחשב מהנדס בניין במרחקים בין הבניינים מקדם הגובה, רוחב הבניין והצורה הגיאומטרית של המבנה.

הרוח הוא עומס משתנה הפועל לרוב,למשך זמן קצר. השפעות הרוח עלולות לגרום לתופעות של אובדן יציבות, ועל כן חייב מהנדס בניין, לתכנן את המבנה בצמוד לתקן עומס הרוח. עבור חלק מהמבנים, השפעות הרוח יהיו שוליות, אך במבנים מיוחדים כגון מבנים עגולים או מבנים בקרבת ים או באזורים פתוחים, תידרש ע"י מהנדס בניין הקפדה בתכנון הבניין והתחשבות בעומס הרוח.

בארץ יש להתחשב בפסגות ובגאיות ולתכנן לפי האצת או האטת הרוח.
דוגמא נהדרת להרגשת עוצמת הרוח:  כאשר אתם הולכים בין שני בניינים גבוהים במיוחד, ניתן להרגיש משב רוח חזק. האזור בו אתם הולכים מהווה תחנת מעבר לרוח. התכנון מאפשר לרוח לעבור וכך מקטין את כוח ההתנגדות.

חשוב להבין שתקן 414 לעומסי רוח, הינו תקן שהורכב ע"י מומחים ידועים בתחום. התקן עבר את אישור הוועדה הטכנית, עבר אישור איגוד המהנדסים לבנייה ולתשתיות, עבר את אישור הטכניון וכן קיבל אישור מוסדות נוספים ומוכרים. מדובר בחוברת בת 116 עמודים, עם ניתוחי משתנים רבים, נוסחאות והנחיות עבור מהנדס בניין, המנחים אותו בתכנון מבנים.